Britská vláda posílá další vojáky na pomoc proti záplavám na severu Anglie

Desítky vojáků se už zapojily do boje se záplavami v severní Anglii. Způsobila je bouře Desmond, která způsobila taky vážné problémy v dopravě. Tisíce lidí navíc zůstaly dočasně bez dodávek elektřiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voják pomáhá obyvatelce zaplaveného domu v Carlisle

Voják pomáhá obyvatelce zaplaveného domu v Carlisle | Zdroj: Reuters

Vládní krizový štáb COBRA pod vedením premiéra Camerona zatím rozhodl o vyslání 350 vojáků do oblastí postižených povodněmi. Jedna z nejhorších situací je ve městě Carlisle, které zpustošila velká voda už v letech 2005 a 2009.

Záchranáři posílají lidem v zaplavených ulicích vzkazy přes televizní stanice i sociální sítě, že se k nim už brzy dostanou a přepraví je do bezpečí.

Voda v Carlisle místy dosahuje až po střechy osobních vozů. Letecké záběry ukazují, že živel napáchal velké škody na infrastruktuře. Zřejmě hodně dlouho zůstane mimo provoz jedna z hlavních železničních tratí.

V hrabství Cumbria strhla velká voda dva mosty. Lidé na většině míst si pochvalují, že investice do protipovodňových opatření jsou vidět. A že by v opačném případě byla situace ještě mnohem horší.

Obyvatelé Británie se potýkají s bouří Desmond, hasiči už evakuovali desítky lidí

Číst článek

Záchranáři zasahující v Carlisle | Foto: Reuters

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme