Britské euroskeptiky opustila první muslimská členka vlády, brexit odmítlo i vedení Premier League

Šéfové ostrovního automobilového průmyslu podpořili pokračování členství Británie v Evropské unii. Euroskeptický tábor se rozhodla opustit někdejší první muslimská členka britské vlády.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pro setrvání v unii se vyslovili šéfové britských automobilek i ředitel Premier League.

Pro setrvání v unii se vyslovili šéfové britských automobilek i ředitel Premier League. | Zdroj: ČTK

Podle vedení automobilek BMW, Toyota UK, Vauxhall nebo Jaguar Land Rover by tzv. brexit zvýšil náklady na výrobu aut a ohrozil pracovní místa.

Tábor zastánců brexitu opustila baronka Sayeeda Warsiová. Kdysi první muslimská členka britské vlády, dnes členka Sněmovny lordů se distancovala od údajně xenofobní kampaně zastánců odchodu z EU.

Řekni, jaké britské noviny čteš, a já ti povím, jestli podporuješ brexit...

Číst článek

Ti ale tvrdí, že politička Konzervativní strany do jejich tábora vlastně nikdy nepatřila.

Týmy Premier League chtějí zůstat v unii

Proti tzv. brexitu se nejnověji vyslovilo taky vedení anglické fotbalové Premier Leaguem, a to prostřednictvím svého ředitele Richard Scudamorea.

Podle něj se rozhoduje mezi tím, zda Britové chtějí být otevření a hrát roli na světové scéně, nebo chtějí vytáhnout padací most a uzavřít se do sebe. Šéf Premier League pro BBC zdůraznil, že pro pokračování unijního členství je všech 20 týmů miliardářské fotbalové soutěže.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme