Britský miliardář napadl novináře. Ptali se ho na zaměstnance jeho zkrachovalé firmy

Britský miliardář Philip Green se dostal do sporu se štábem televize Sky news. Green je bývalým majitelem zkrachovalého řetězce obchodních domů BHS. Dvaceti tisícům bývalých zaměstnanců firmy teď hrozí, že přijdou o peníze z firemního penzijního fondu. Green ale odmítl vývoj kolem své bývalé firmy jakkoliv komentovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský miliardář Philip Green

Britský miliardář Philip Green | Zdroj: Reuters

Novináři z televize Sky news vystopovali miliardáře Philipa Greena v řeckém letovisku na ostrově Ithaka, kde tráví dovolenou na své jachtě Lionheart v hodnotě 100 milionů liber. Novináři se snažili zjistit, co bude se zaměstnanci zkrachovalého obchodního řetězce.

Green se k věci odmítl vyjádřit a posílal novináře pryč. Nakonec s výhružkami, že zavolá policii, začal do redaktora i kameramana strkat.

Firma BHS, British Home Stores, byla založena v roce 1928 v USA. V roce 2000 ji za přibližně 200 milionů liber koupil Green. Firma ale promeškala nástup internetových nákupů a Green ji loni prodal za symbolickou libru málo známým investorům sdruženým ve společnosti Retail Acquisitions a zbavil se tak odpovědnosti.

Krach kdysi prosperujícího podniku teď vyšetřuje britská parlamentní komise. Její místopředseda Iain Wright v reakci na incident odsoudil Greena za to, že odjel na luxusní dovolenou v době, kdy se jedná o osudu jeho bývalých zaměstnanců.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme