Britští poslanci odmítli plán na přesídlení 3000 dětských uprchlíků do Spojeného království

Britská Dolní sněmovna těsnou většinou hlasů odmítla plán na přesídlení 3000, převážně opuštěných dětských běženců, do Spojeného království. Hlasovalo se o dodatku imigračního zákona, který navrhl labouristický lord Alf Dubs. Ten je jedním z takzvaných Wintonových dětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dětští uprchlíci v utečeneckém táboře Idomeni

Dětští uprchlíci v utečeneckém táboře Idomeni | Zdroj: Reuters

Britské nevládní organizace nešetří kritikou na adresu vlády, která přesvědčila konzervativní poslance, že toho už pro dětské běžence údajně dělá dost.

Náměstek ministryně vnitra James Brokenshire argumentoval tím, že by přijetí dodatku povzbudilo syrské rodiče, aby posílali osamocené děti na nebezpečnou cestu přes Středozemní moře.

Lord Dubs hodlal přijmout 3000 dětských uprchlíků, kterým v táborech po Evropě hrozí nejrůznější formy zneužívání. Stovky jich už údajně zmizely beze stopy.

Londýnské ministerstvo vnitra plánuje v příštích letech přesídlit do Británie až tři tisícovky dětí přímo z oblasti Blízkého východu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme