Bruselské letiště Zaventem se otevírá, kontroly jsou už na příjezdové cestě

Bruselské letiště Zaventem se po teroristickém útoku z minulého týdne opět otevřelo. Dnes odbaví první tři letadla. Cestující čekají přísná bezpečnostní opatření, kontroly jsou už před vstupem do odbavovacích prostor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie kontroluje cestující už při příjezdu k letišti Zaventem

Policie kontroluje cestující už při příjezdu k letišti Zaventem | Zdroj: ČTK

„Letiště bude v prvních dnech přístupné pouze pro soukromá auta a taxíky…Postavili jsme dočasný přístřešek, který je přístupný pouze z parkoviště. Na místě je několik řad s detektory kovů a rentgeny na kontrolu všech cestujících a jejich zavazadel. Může jimi projít 800 lidí za hodinu, " oznámil šéf bruselského letiště Arnaud Feist.

První kontroly přitom čekají pasažéry už na příjezdové cestě k areálu. Zesílená bezpečností opatření si vymohly policejní odbory.

Od pondělí se má provoz postupně rozšiřovat o další lety i letecké společnosti. K odletům přibydou také přílety. Letiště by se mělo vrátit do plného provozu do konce června.

Zaventem je největší belgické letiště, které před útoky odbavilo asi 600 letů denně. Uzavřené je od 22. března, kdy na letišti a také v metru zaútočili teroristé. Zabili celkem 32 lidí.

Od útoku některé aerolinky používají menší letiště v zemi, například v Lutychu, Charleroi, Antverpách nebo Ostende.

ČRo, Radek Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme