Část letiště v Glasgow byla evakuována. Kvůli podezřelému balíčku

Část skotského letiště v Glasgow musela být evakuována, kvůli podezřelému balíčku. Pracovníci letiště zásilku objevili v bezpečnostní zóně, kde se cestující shromažďují před nástupem do letadla. Pyrotechnici poté zjistili, že jde o planý poplach a balíček není nebezpečný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odlety

Odlety | Foto: Tomáš Adamec

Tuto část pak musela policie vyklidit a na místo dorazili pyrotechnici. Letiště ale zůstává nadále v provozu.

Britská vláda nařídila bezpečnostní prověrku všech leteckých zásilek poté, co byly v pátek v nákladních letadlech v Británii a v Dubaji objeveny balíkové bomby.

Ty zřejmě směřovaly do USA z Jemenu. Podle amerického prezidenta Baracka Obamy se měly stát terčem teroristického útoku dvě synagogy ve Spojených státech.

Podle prohlášení Bílého domu upozornila Spojené státy na nebezpečí teroristického útoku Saúdská Arábie.

V obou případech měla být použita stejná výbušina - látka PETN. Tu chtěl použít i útočník, který se loni o Vánocích neúspěšně pokusil odpálit na palubě letu z Amsterodamu do Detritu nálož ukrytou ve spodním prádle.

Silvie Třeslínová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme