Český pervitin je v Německu stále žádanou drogou, jeho uživatelů přibývá

V Německu stále stoupá počet konzumentů syntetických drog, jakým je třeba pervitin. Ten podle německé kriminální policie pochází z velké části z varen v českém pohraničí. Německé úřady ve spolupráci s českými se už několikátým rokem snaží omezit bující trh s touto drogou. Výroční zprávu k drogové problematice dnes v Berlíně zveřejnila zmocněnkyně vlády Marlene Mortlerová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zabavený pervitin

Zabavený pervitin | Foto: Polizeiinspektion Fahndung, Waidhaus

Německá policie dělá časté namátkové kontroly u hranic a hledá pašeráky pervitinu, kterému se v Německu říká crystal. V drtivé většině to jsou Němci, kteří drogu nakupují v českém příhraničí na vietnamských tržnicích a pak ji rozvážejí dále do Německa.

Loni policie zadržela 3905 pašeráků, více než v předchozím roce. Český pervitin je z německého pohledu levný a ve velkých německých městech se prodává za šestinásobek pořizovací ceny.

Pro Německo jsou syntetické drogy současně největším problémem, konzumace ostatních drog, heroinu nebo kokainu, znatelně ustupuje.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme