Cesta k Jadranu bude pro řidiče o tomto víkendu náročná, jedna z nejhorších v roce

Řidiče jedoucí na dovolenou k Jaderskému moři čeká jeden z nejhorších víkendů v roce. Dopravní situaci budou komplikovat uzavírky i začátek letních prázdnin ve velkých německých spolkových zemích Bavorsku a Bádensku-Württembersku. Český automotoklub řidičům radí v pátek odpoledne a v sobotu do Itálie a směrem do Chorvatska raději vůbec nevyjíždět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ženy v Saúdské Arábii budou moci sednout za volant (ilustrační foto)

Ženy v Saúdské Arábii budou moci sednout za volant (ilustrační foto) | Foto: CC0 Public domain

V rakouském Štýrském Hradci, který je na hlavním tahu do slovinského Mariboru, je až do soboty velký festival elektronické hudby.

V sobotu navíc bude kvůli návštěvě ruského prezidenta Vladimira Putina ve Slovinsku několikrát krátce uzavřen dálniční tunel Karavanky na rakousko-slovinské hranici.

To je důležité zejména pro řidiče, kteří se chystají na Istrii nebo přes Slovinsko do Itálie. Na obou stranách tunelu se mají tvořit dlouhé kolony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Řidiče, cestující na Jadran nebo do Itálie, čekají komplikace.

Omezení budou platit také na silnicích mezi Lublaní, Jesenicí, Krajnskou Gorou a průsmykem Vršič. Tam totiž jede Vladimír Putin uctít památku ruských zajatců z první světové války.

Řidiči mohou tunel Karavanki zkusit objet přes Itálii, zde ale musí počítat s placením mýta. Alternativou je cesta přes rakouský Villach a Graz, ale i tam se mají tvořit kolony.

Hlavně řidiči jedoucí z Německa podle očekávání zvolí náhradní trasu přes Štýrský Hradec a Maribor. „Bohužel tato místa se moc objet nedají, protože pokud se podíváte do mapy, tak to jsou veškeré hlavní tahy směrem do Chorvatska od České republiky," popisuje Petr Vomáčka z Ústředního automotoklubu České republiky.

Dovolenou mohou prodražit turistické poplatky, zavádí je stále víc zemí

Číst článek

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme