Charlie Hebdo přirovnal oběti zemětřesení v Itálii k těstovinám a lasagním

Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo na sebe opět upozornil. Vydal karikaturu, na které zesměšňuje Itálii, kterou v minulém týdnu zasáhlo zemětřesení. To se podle portálu BBC mnoha lidem nelíbí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Speciální dvojčíslo satirického týdeníku Charlie Hebdo

Speciální dvojčíslo satirického týdeníku Charlie Hebdo | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

Kreslíř Felix, který je pod karikaturou podepsaný, využil toho, že jedno z nejzničenějších měst Amatrice je známé svými těstovinami spaghetti all´amatricana (těstoviny s rajčatovou omáčkou a šunkou guanciale).

Na obrázku jsou nakresleni zranění muž a žena a nad nimi jsou napsány druhy těstovin penne. Vedle nich leží oběti na hromadě a nad nimi je nápis lasagnes. Obrázek je doprovázen textem: „ Na 300 osob zemřelo při zemětřesení v Itálii. Zatím se neví, zda zemětřesení před tím, než udeřilo, vykřiklo Alláhu akbar.“

Portál Reuters informuje, že francouzská ambasáda v Římě ihned na svých stránkách a na svém Twitteru zveřejnilo informaci, že „karikatura rozhodně nereprezentuje francouzský postoj“.

Na sítích se začal objevovat i heslo #IononsonoCharlie (já nejsem Charlie), které připomíná teroristický útok právě na tento časopis z ledna 2015, po kterém mnoho lidí na internetu vyjadřovalo soustrast heslem „Je suis Charlie“ (Jsem Charlie).

Město Amatrice na konci minulého týdne zasáhlo zemětřesení o síle 6,2 stupně Richterovy škály. Zemřelo 293 lidí.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme