Chorvatsko zavedlo účtenkovou loterii pro Čechy, má podpořit zájem o evidenci tržeb

Chorvatsko zavedlo účtenkovou loterii speciálně pro české turisty. Češi tak mohou do dubna soutěžit o letní dovolenou na příští rok. Chorvatské ministerstvo financí souběžně zavedlo i hru určenou ostatním zahraničním hostům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

účty, daňové doklady, účtenky, účtenka, účet

účty, daňové doklady, účtenky, účtenka, účet | Foto: Fotobanka Freeimages

Účtenková loterie má prý pomoct přesvědčit české hosty na Jadranu o tom, že systém elektronické evidence tržeb je účinná zbraň v boji s šedou ekonomikou.

Podobný model chce v Česku zavést ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO.

„Myslím si, že je to dobře, aby si naši občané všímali, jak to v Chorvatsku funguje, a aby pochopili, že je to hlavně dobré pro lidi, aby nás nepoctiví obchodníci neokrádali,“ poznamenal Babiš.

Výherce získá zájezd do Chorvatska v hodnotě 15 tisíc kun, tedy v přepočtu za víc než 50 tisíc korun. O stejnou cenu mohou v účtenkové loterii soutěžit i turisté z ostatních zemí.

Česká Poslanecká sněmovna v červenci vládní návrh na zavedení elektronické evidence tržeb v prvním čtení podpořila. Opozice ho neúspěšně navrhovala zamítnout. Výhrady mají i někteří podnikatelé. Návrh teď směřuje do dvou výborů – rozpočtového a hospodářského.

ČRo, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme