Do Londýna míří polští ministři. Pobouřil je další útok na krajany

Polská vláda posílá v reakci na útoky na krajany do Británie tři ministry na mimořádnou návštěvu. Jen několik dnů po vraždě polského dělníka ve městě Harlow totiž zbili v neděli nad ránem ve stejném městě neznámí útočníci dva další mladé Poláky. Britská policie oba případy nespojuje, Varšava je ale pobouřená.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tichý protest proti vraždě Poláka Arkadiusze Jozwika v britském Harlow

Tichý protest proti vraždě Poláka Arkadiusze Jozwika v britském Harlow | Foto: Jiří Hošek

Do Londýna míří hned tři členové polské vlády - ministr zahraničí, vnitra a spravedlnosti. Podrobnosti návštěvy se podle diplomacie ještě narychlo dojednávají.

Polská média o útocích na krajany v Británii široce a intenzivně informovala jako o příkladech zjevné rasové nesnášenlivosti zaměřené vůči polským krajanům. Výjezd tříčlenné vládní delegace do Londýna má být zřejmě signálem hlavně pro samotné Poláky, že jejich vláda nenechá takové případy bez jasné a rozhodné odezvy.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme