Do Polska přijeli ruští motorkáři. Noční vlci to ale zřejmě nejsou

Ruští motorkáři oslavili v Polsku konec druhé světové války. Nebyli to ale zřejmě členové klubu Noční vlci, které Polsko odmítlo na své území vpustit. Rusko proti zákazu jejich přejezdu tento týden marně protestovalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motorkáři nejčastěji havarují, protože jedou rychle a ztratí kontrolu nad strojem.

Motorkáři nejčastěji havarují, protože jedou rychle a ztratí kontrolu nad strojem. | Foto: Zuzana Zejdová | Zdroj: Český rozhlas

Ruští motorkáři přijeli do Polska z Kaliningradské oblasti. Podle informací Polské tiskové kanceláře jich měly být asi dvě stovky. Tolik schengenských víz vydal polský konzulát motorkářům, kteří uvedli, že jedou na oslavy konce druhé světové války do Braniewa. Tam je totiž velký hřbitov s hroby víc než třiceti tisíci rudoarmějců.

Ruský velvyslanec v Polsku Sergej Andrejew řekl agentuře PAP, že neví, jestli jsou ve skupině kaliningradských motorkářů nějací členové Nočních vlků.

Polsko už dříve oznámilo, že ruské motorkáře z klubu Noční vlci na své území stejně jako loni nevpustí, a to kvůli bezpečnosti. Skupina chtěla podle plánu projet přes Varšavu, Wroclaw a přes Osvětim pokračovat do České republiky.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme