Dva silvestrovští útočníci z Kolína nad Rýnem dostali podmíněné tresty

V Kolíně nad Rýnem dnes nepadl první trest za sexuální obtěžování žen během silvestrovské noci. Dva útočníci dostali u soudu podmíněné tresty. Nepodařilo se prokázat, že se dopustili sexuálního násilí, odsouzeni byli za krádež a přechovávání kradených věcí. Oba muži alžírského původu ale budou vyhoštěni, do Německa přicestovali nelegálně a nepokusili se požádat o azyl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie před budovou hlavního nádraží v Kolíně nad Rýnem

Policie před budovou hlavního nádraží v Kolíně nad Rýnem | Zdroj: Reuters

Dva obvinění bratři ve věku 23 a 26 let podle obžaloby spolu s dalšími muži o silvestrovské noci obstoupili jednu ženu a osahávali ji. Z kabelky, kterou se snažila před útočníky chránit, jí údajně sebrali mobilní telefon. Ten se později našel u jednoho z obviněných a posloužil jako hlavní důkazní materiál.

Oba muži popírali, že by se činů dopustili. Státní zastupitelství během procesu stáhlo obvinění ze sexuálního napadení, protože oběť nedokázala útočníky jednoznačně identifikovat. Kvůli krádeži telefonu ale oba muži dostali šestiměsíční podmíněný trest.

Dvojice zůstala i po vynesení rozsudku ve vazbě, protože se s oběma muži vede řízení o vyhoštění z Německa. Do země nelegálně přicestovali loni v listopadu a nepodali žádost o azyl, podle prokuratury pouze chtěli přes německé území pokračovat v cestě do Británie.

Útoky o silvestrovské noci byly připisované migrantům a vyvolaly velké emoce v celém Německu. Justice zatím odsoudila jedenáct pachatelů, všechny kvůli krádežím.

Policie v této souvislosti dostala téměř 1170 trestních oznámení, 492 z nich se týká sexuálního obtěžování. Většina ze 170 dosud obviněných mužů pochází z Alžírska a Maroka.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme