Evropská sedmadvacítka jedná v Bruselu o budoucnosti unie bez Británie

O budoucnosti Evropské unie bez Velké Británie dnes v Bruselu jednají lídři 27 členských států. Už bez britského premiéra Davida Camerona zahájili debatu o tom, kam by měl evropský blok po brexitu směřovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vizitka Velké Británie uvnitř prázdné místnosti pro tiskové konference Británie na summitu EU v Bruselu

Vizitka Velké Británie uvnitř prázdné místnosti pro tiskové konference Británie na summitu EU v Bruselu | Zdroj: Reuters

„Určitě budu mluvit o tom, že pro nás je důležité, aby Evropa byla užitečná pro jednotlivé země, aby byla užitečná pro občany Evropské unie, aby byla akceschopnější a efektivnější. Pro nás je důležité, aby sehrávala významnější roli v zajištění bezpečnosti,“ nastínil české priority premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Podle litevské prezidentky Dalii Grybauskaiteové bude důležité udržet jednotu sedmadvacítky. Ta by se podle ní měla zaměřit na řešení problémů migrace a ekonomického růstu.

Debata o dalším směřování Evropské mezi zbývajícími 27 státy bude pokračovat v září na neformální schůzce v Bratislavě. Vyplývá to z návrhu závěrů summitu, který má Radiožurnál k dispozici.

Filip Nerad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme