Francie po útoku v Nice povolá 12 tisíc mužů z operačních rezerv

Francie po útoku v Nice posiluje bezpečnost. Ministr vnitra Bernard Cazeneuve na twitteru napsal, že povolá 12 tisíc mužů z operačních rezerv. Devět tisíc z nich posílí strážníky a zbylé tři tisíce se pak přidají k policii. Cazeneuve taky řekl, co budou mít rezervisté na starosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté zasahují po útoku v Nice

Policisté zasahují po útoku v Nice | Zdroj: Reuters

„Budou mít dva klíčové úkoly. Budou kontrolovat lidi na hraničních přechodech, ale budou mít taky na starost plynulost silničního provozu. Připomínám, že potom, co jsme zavedli pohraniční kontroly, prověřili a zkontrolovali jsme v přístavech, na letištích i na hranicích 48 milionů lidí."

Cazeneuve zároveň vybídl dobrovolníky, aby se k těmto rezervám připojili. Francie podle ministerstva vnitra zmobilizovala na 100 tisíc policistů, strážníků a vojáků.

Opozice ministrovi vnitra vyčítá, že nedokázal zabránit několika teroristickým útokům ve Francii. V Nice ve čtvrtek večer najel útočník za volantem kamionu mezi lidi slavící na ulici státní svátek. Zemřelo 84 lidí, mezi oběťmi je mnoho cizinců. Zranění utrpělo víc než 200 lidí.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme