Francouzi opravili černou skříňku ze zříceného airbusu, poslali ji Egypťanům

Opravenou černou skříňky ze zříceného egyptského letadla odeslala francouzská laboratoř zpět do Káhiry. Její obsah může přispět k objasnění nehody. Ve hře je zatím jak technická závada, tak i teroristický útok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus společnosti EgyptAir se v květnu zřítil do Středozemního moře (ilustrační foto)

Airbus společnosti EgyptAir se v květnu zřítil do Středozemního moře (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Zařízení, která zaznamenává technické parametry letu, bylo po téměř měsíci na dně moře zanesené solí. Vyšetřovatelé budou k analýze záznamu potřebovat několik dní.

Francouzská laboratoř teď opravuje druhou černou skříňku, která zaznamenává dění v pilotní kabině.

V pondělí dopravily lodě do Egypta zříceného airbusu, které ležely tři kilometry pod hladinou moře. Jejich analýza a sestavení by mohly přinést další stopy.

Francouzská prokuratura už zahájila vyšetřování s podezřením na neúmyslné zabití, žádné poznatky o teroristickém pozadí zatím nemá.

Květnový let egyptské společnosti EgyptAir z Paříže do Káhiry nepřežil nikdo z 66 lidí na palubě. Airbus A320 se zřítil do Středozemního moře krátce poté, co opustil řecký vzdušný prostor.

ČRo, Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme