Francouzská policie údajně už zná totožnost tří pachatelů útoku

Francouzská policie údajně už zná jména všech tří pachatelů dnešního teroristického útoku v Paříži, který si vyžádal nejméně 12 mrtvých, uvedl francouzský server Metronews. Dva z útočníků mají francouzskou státní příslušnost. Podle jmen už kolujících na internetu jde ve všech případech o osoby arabského původu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle jmen již kolujících na internetu jde ve všech případech o osoby arabského původu.

Policie podle neoficiálních informací vyhlásila pátrání po 34letém Saidu Kouachim, 32letém Chérifu Kouachim a 18letém Hamydu Mouradovi. Zatímco bratři Kouachiové se narodili v Paříži, o Mouradovi není tento údaj znám. Oficiálně je označen za osobu bez domova.

Předpokládá se, že trojice se stále nachází na francouzském území a že se pohybuje v šedém voze značky Renault Clio, které uloupili ještě v Paříži.

Jméno Chérifa Kouachiho kolovalo v předchozích letech na francouzských zpravodajských serverech v souvislosti s trestních stíháním osob spojených s radikálním islámem a náborovou sítí pro zájemce o zařazení mezi islamistické bojovníky na Blízkém východě.

Hollande vyhlásil státní smutek. Útok na Charlie Hebdo byl útok proti celé Francii, řekl

Číst článek

Několik ozbrojenců povraždilo dnes v Paříži část redakce satirického týdeníku Charlie Hebdo, který se mimo jiné proslavil karikaturami proroka Mohameda.

V sídle listu a v jeho bezprostředním okolí ve východní části francouzské metropole atentátníci postříleli 12 lidí, včetně dvou policistů. Další osoby utrpěly zranění, čtyři z nich jsou v kritickém stavu.

Úřady vyhlásily nejvyšší stupeň protiteroristické pohotovosti a do honu na pachatele se zapojilo na 3000 policistů. Útočníci údajně křičeli Alláhu akbar (Bůh je veliký), hlásili se k Al-Káidě a tvrdili, že pomstili proroka Mohameda.

Desetitisíce Francouzů odsoudily teroristický útok na týdeník Charlie Hebdo

Číst článek

ČTK, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme