Francouzské úřady začaly stavět cestu k troskám letadla společnosti Germanwings

Nedaleko trosek havarovaného letadla společnosti Germanwings začaly francouzské úřady stavět improvizovanou cestu. Ta spojí místo neštěstí s vesnicí Le Vernet. Cesta by měla být sjízdná pro terénní auta ještě dnes večer, osobní vozidla po ní budou moci přejet do tří týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Okolí havarovaného letadla společnosti Germanwings je jen těžko přístupné. pomoci má nová cesta

Okolí havarovaného letadla společnosti Germanwings je jen těžko přístupné. pomoci má nová cesta | Zdroj: Reuters

Do Le Vernet přijíždějí rodiny a přátelé 150 lidí, kteří v nedalekých horách přišli o život. Starosta vesničky Francois Balique vysvětluje, že se pozůstalí na místo dopadu vyptávají, nemůžou se k němu ale dostat. Také jim by proto měla nová cesta pomoct.

Očekává se, že mnoho pozůstalých přijede o Velikonocích. Cesta ale poslouží hlavně vyšetřovatelům, kteří v troskách hledají lidské ostatky a části letadel, včetně záznamového média druhé černé skříňky. Teď se k letadlu dostanou jedině pěšky nebo vrtulníkem.

Letoun nízkonákladových aerolinek Germanwings, patřících německé Lufthanse, se zřítil před týdnem ve francouzských Alpách. Zahynulo všech 150 lidí na palubě včetně dvou pilotů a čtyř členů posádky.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme