Hamburská policie uzavřela mešitu, která byla útočištěm radikálů

Němečtí policisté podnikli razii v hamburské mešitě Taiba. V mešitě se v minulosti setkávali i atentátníci z 11. září a německá policie ji sledovala už delší dobu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Labské nábřeží v Hamburku

Labské nábřeží v Hamburku | Foto: Fotobanka stock.xchng, nick gerard79

Při policejní razii byl na místě pouze jeden muž, zásahová jednotka ale zajistila počítače a další materiály. Hamburská mešita Taiba sloužila jako útočiště islámských radikálů v Německu.

Podle výroční zprávy úřadu pro dohled nad ústavou v mešitě v severoněmeckém hansovním městě působilo na 45 radikálů, kteří se snažili získávat další mladé muslimy pro svatou válku.

Na nějakou dobu tam našla azyl i desetičlenná skupina extrémistů, kteří poté odešli bojovat do hor Hindukúše. Policie mešitu uzavřela a zakázala také arabský kulturní spolek, který v mešitě působil.

Klára Stejskalová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme