Islámský stát na nové videonahrávce hrozí Británii kvůli náletům v Sýrii

Na internetu se objevilo nové video, ve kterém tzv. Islámský stát ukazuje zabití pěti údajných britských špionů. Na nahrávce, jejíž pravost zatím nebylo možné ověřit, taky radikálové vyhrožují britskému premiérovi Davidu Cameronovi kvůli zapojení do náletů v Sýrii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britskému premiérovi Davidu Cameronovi vyhrožuje IS kvůi náletům v Sýrii (ilustrační foto)

Britskému premiérovi Davidu Cameronovi vyhrožuje IS kvůi náletům v Sýrii (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Pětice mužů oděná v oranžových kombinézách se před svým zastřelením v arabštině přiznala ke špionáži pro britské zpravodajské služby.

Deník Independent se domnívá, že nešlo o občany Spojeného království. Není prý ale vyloučeno, že dotyční koaličním silám skutečně dodávali fotografie a videa z oblasti syrského města Rakká.

Maskovaný radikál mluvící s britským přízvukem v desetiminutovém propagandistickém videu tvrdí, že londýnská vláda své lidi v těžké chvíli opustila. Příslušník tzv. Islámského státu nazývá Davida Camerona „imbecilem" a „otrokem Bílého domu."

O zabíjení nevěřících v Británii mluví na videu taky malý, asi pětiletý chlapeček. Britská vláda na nahrávku zatím nijak nereagovala.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme