Italská policie dopadla mafiánského bosse. Schovával se za skříní ve své vlastní vile

Po pěti letech pátrání italská policie dopadla Antonia Pelleho, bosse kalábrijské mafie známé jako 'Ndrangheta. V roce 2008 ho soud odsoudil k 20 letům vězení, ale Pelle v roce 2011 utekl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie objevila Antonia Pelleho v úkrytu za skříní

Policie objevila Antonia Pelleho v úkrytu za skříní | Zdroj: ČTK

Antonio Pelle je považován za šéfa mafiánského klanu Pelle-Vorrari, který operuje v kalábrijském městě San Luca. O této skupině se hodně mluvilo v roce 2007, když bojovala s jiným kalábrijským mafiánským klanem. Tehdejší válka vyvrcholila vraždou šesti lidí v italské restauraci v německém Duisburgu.

Pelle, přezdívaný „Mamma“, byl v roce 2008 odsouzen k 20 letům vězení za pašování drog a zbraní a za spolčování s mafií. V roce 2011 se mu ale podařilo uprchnout, když byl v nemocnici kvůli akutnímu zákroku. Od té doby se skrýval.

Policie ho našla při domovní prohlídce dvoupodlažní vily, ve které Pelle žil. Dům prohledávalo padesát policistů, ale mafián byl velmi dobře schovaný. Podle policejního velitele Francesca Ratty sehrály velkou roli pozorné oči policistů.

Úspěšný rok pro italskou policii

Pelle byl totiž schovaný v malé „tajné“ komůrce schované za skříní. Na nahrávce ze zatýkání, která se objevila na internetu, je vidět mafiánský boss, který z úkrytu vylézá. Policistům prý trvalo několik hodin, než ho dostali ven.

Na videu je také vidět, že v úkrytu měl mafián matraci, hotovost a lahve s vodou, takže není jasné, jak dlouho skrýš používal.

Italové dopadli Ernesta Fazzalariho, druhého nejhledanějšího člena mafie

Číst článek

'Ndrangheta se za posledních dvacet let stala nejmocnější a nejbohatší mafiánskou skupinou v Itálii. Je dobře organizovaná a podle vyšetřovatelů je jedním z největších evropských dovozců kokainu z Jižní Ameriky.

Italská policie ale letos zažívá úspěšný rok v lovení mafiánských bossů. Pelle je již druhým, kterého letos zadržela. V červnu se jí podařilo zadržet Ernesta Fazzalariho. Ten také patří k 'Ndranghetě a spolu s jedním bossem ze sicilské Cosa Nostry byl nejhledanějším mafiánem v Itálii. Za všechny své zločiny dostal v nepřítomnosti doživotní trest. Skrývat před spravedlností se mu ale dařilo skoro dvacet let.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme