Italský soud definitivně osvobodil Knoxovou obviněnou z vraždy studentky

Italský nejvyšší soud osvobodil Američanku Amandu Knoxovou a jejího bývalého přítele obžaloby z vraždy britské studentky Meredith Kercherové. Případ její smrti se před italskou justicí projednával přes sedm let. Rozhodnutím nejvyššího soudu ale končí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amanda Knoxová

Amanda Knoxová | Zdroj: Reuters

Britskou studentku Meredith Kercherovou někdo zavraždil v bytě, kde žila společně s Knoxovou. Tu úřady zadržely o několik dní později společně s jejím přítelem Rafaelem Sollecitem. Amanda Knoxová si rozsudek vyslechla ve svém rodném Seattlu.

„Jsem velmi vděčná za spravedlnost, které se mi dostalo i za podporu rodiny i přátel. Jsem ráda, že mám zpátky svůj život. Teď musím vstřebat, co to pro mě všechno znamená, ale myslím hlavně na to, jak moc jsem vděčná,“ komentovala rozsudek Knoxová.

Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme