Lavina zasypala v rakouských Alpách 12 lidí, všechny se podařilo vyprostit

Na Mölltalském ledovci v jihorakouských Alpách se dnes utrhla velká lavina, která podle svědků kolem poledne zasypala 12 lidí. Horská služba už nikoho nepohřešuje. Záchranáři jsou ale pro jistotu na místě a ověřují, jestli pod lavinou ještě někdo nezůstal. Do záchranné operace se zapojilo 150 lidí a šest vrtulníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lavina

Lavina | Foto: Jan Rosenauer

„Aktuální stav je, že nikdo není pohřešován. Přesto stále hledáme, a to až do doby, než vyloučíme, že pod lavinou někdo nezůstal,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí korutanské policie Rainer Dionisio.

Na místě neštěstí odpoledne pracovalo zhruba 150 lidí, včetně zdravotníků, záchranářů se psy, jednotek alpské policie a šesti vrtulníků. Před 16. hodinou záchranáři našli dva pohřešované, teď už pod lavinou zřejmě nikdo není.

Lavina byla 100 metrů široká a kilometr dlouhá. V lyžařském středisku zavalila celkem 12 lidí. Podle Červeného kříže jsou tři z nich lehce zraněni.

Rakouská média informují o tom, že pád laviny způsobili snowboardisti, kteří jeli mimo vyznačenou trasu.

Rakouské úřady v posledních dnech před lavinovým nebezpečím opakovaně varovaly. V zemi na konci roku hustě sněžilo.



České oběti rakouských lavin | Foto: Český rozhlas

Martin Karlík, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme