Lékaři bez atestace znovu přeruší v anglických zdravotnických zařízeních práci

Už potřetí v krátké době čekají pacienty v anglických zdravotnických zařízeních potíže. S výjimkou urgentního příjmu totiž přeruší na 24 hodin práci lékaři bez atestace. Ti se stále snaží dotlačit vládu ke kompromisu ohledně nových smluv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lékař (ilustr. obrázek)

lékař (ilustr. obrázek) | Foto: Fotobanka Pixabay

Mezi Britskou zdravotnickou asociací (BMA) zastupující lékaře a vládními vyjednavači probíhala do poslední chvíle jednání ve snaze stávku odvrátit.

Mladší doktoři, tedy všichni lékaři pod úrovní konzultanta v nemocnici nebo praktického lékaře, přišli s kompromisním návrhem, že by se jim základní plat zvýšil jen o polovinu z nabízených 11 procent výměnou za to, že sobota nebude v nových smlouvách uznaná coby běžný pracovní den.

Kabinet Davida Camerona zavedením nových smluv sleduje svůj dlouhodobý cíl - zajistit pro anglickou veřejnost lepší přístup k lékařské péči po celých 7 dní v týdnu.

Lékaři ale argumentují, že by si řada z nich platově pohoršila, a ještě by hrozilo, že kvůli únavě budou dělat fatální chyby.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme