Londýnské letiště Stansted postihl výpadek proudu. Lety mají zpoždění

Výpadek proudu ochromil londýnské letiště Stansted. Na terminálech, už tak dost přetížených kvůli předvánočnímu shonu, se utvořily obrovské fronty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Zhasla i světla na ranvejích, lidé uvízli na palubách letounů, které se chystaly ke startu nebo které byly těsně po přistání. Několik desítek minut tady opravdu nefungovalo vůbec nic,“ přiblížil v podvečer londýnský zpravodaj Českého rozhlasu Jiří Hošek, sám také jeden z uvíznuvších cestujících.

Zmatek panoval nejen na Stanstedu, ale i ve zprávách o tom, co se tam děje. Zatímco na letišti v podstatě utichl provoz, na oficiálních stránkách vzdušného přístavu to vypadalo, že je vše v nejlepším pořádku.

Informace – byť ne spolehlivě ověřené – lze čerpat alespoň ze sociálních sítí. Na zveřejněných snímcích jsou vidět doslova našlapané prostory letiště, ale také už se večer začaly objevovat zprávy, že letadla postupně začínají nabírat lidi a startovat.

Jiří Hošek, Ondřej Himmer, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme