Londýnský soud bude rozhodovat o vydání miliardáře Savova k stíhání do České republiky

Londýnský magistrátní soud by dnes měl rozhodnout o vydání miliardáře Františka Savova do České republiky. Čelí obvinění z legalizace výnosů z trestné činnosti a z daňových úniků. I kdyby ale soud o vydání Savova rozhodl, podnikatel má ještě další možnosti, jak se bránit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Savov

František Savov | Foto: archiv Františka Savova

Obě strany líčení mohou ještě podat odvolání k vrchnímu soudu. V případech veřejného významu pak přichází v úvahu ještě odvolání k Nejvyššímu soudu.

V Británii není výjimkou, že osoby bojují proti svému vydání také u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Ve svých stížnostech argumentují třeba možnou újmou na soukromém nebo rodinném životě, případně porušením práva na spravedlivý proces.

Advokáti Františka Savova postavili svou taktiku na zpochybnění postupu českého státního zastupitelství a na tvrzení, že vyšetřování vedené v Česku je údajně ještě hodně daleko od podání obžaloby.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme