Maďarská policie obvinila Syřana z ozbrojeného útoku na státní hranici

Syřan zadržený maďarskou protiteroristickou jednotkou je podezřelý z členství v islamistické teroristické skupině. Policie na něj už uvalila vazbu. Během vyšetřování vyšlo najevo, že se muž účastnil nepokojů na srbsko-maďarském přechodu Horgoš-Röszke minulý týden. U sebe měl několik cestovních dokladů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V oblasti hraničního přechodu Horgoš-Röszke zasáhla maďarská policie proti běžencům

V oblasti hraničního přechodu Horgoš-Röszke zasáhla maďarská policie proti běžencům | Zdroj: Reuters

39letého Syřana zadržela maďarská protiteroristická jednotka minulou sobotu v Gyoeri. Policisté u něj našli osm platných cestovních pasů a ve všech měl schengenská víza.

Zadržený muž, Ahmed H., je bohatý podnikatel z Kypru, který byl podle policie jedním z organizátorů nepokojů při srbsko-maďarském hraničním přechodu.

Řídil agresivní skupinu uprchlíků, kteří prolomili maďarské hraniční zábrany a házeli na policisty kameny. Při útoku měli u sebe i hole. Maďarská policie to hodnotí jako ozbrojený útok na státní hranice.

Budapešť má prý navíc informace, že Syřan byl členem takzvaného Svazu pro šíření víry, což je krycí organizace pro islamistické fundamentalistické hnutí.

Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme