Maďarsko odsoudilo Iráčana za nelegální vstup do země

Městský soud v jihomaďarském Segedíně vynesl první rozsudek kvůli nelegálnímu překročení hranice – migranta z Iráku vyhostil ze země. Podobně jako odsouzený muž v minulých týdnech do Maďarska pronikaly tisíce lidí, od úterý, kdy země zpřísnila imigrační zákony, je však něco takového trestný čin. Iráčan není zdaleka jediný, kdo porušil pravidla, maďarská policie takto zadržela už několik set lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Segedín. Soud s migrantem, který nelegálně překročil maďarskou hranici

Segedín. Soud s migrantem, který nelegálně překročil maďarskou hranici | Zdroj: Reuters

Obžalovaný muž z Bagdádu měl namířeno do Finska. U soudu se bránil tím, že nevěděl, co páchá – nevěděl prý, že v rámci nových zákonů je porušení plotu na maďarsko-srbské hranici trestným činem.

Politoval svůj čin a často plakal, respektive apeloval na to, že Evropa je známá kvůli své lidskosti.

Uprchlíci zkouší cestou do Německa novou trasu přes Chorvatsko

Číst článek

Prokurátor pro Iráčana žádal vyhoštění ze země na dobu určitou. Soud to přijal a určil tuto dobu na jeden rok.

Verdikt soud odůvodnil tak, že neznalost zákona nikoho neomlouvá. Kromě toho je prý jednoznačné, že vysoký plot a ostnatý drát je na hranici proto, aby se přes ni nemohlo chodit.

Gregor Martin Papucsek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme