Méně násilí a vyšší šance vězňů na návrat do běžného života. Britské káznice čeká reforma

Britský premiér David Cameron představil plány na zásadní reformu britského vězeňství. Ostrovní věznice trápí vysoká míra násilí a nedostatek rekvalifikačních a výukových programů. Nový přístup se bude testovat v šestici nápravných zařízení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér David Cameron chce výrazně změnit podobu vězeňství v Británii

Premiér David Cameron chce výrazně změnit podobu vězeňství v Británii | Zdroj: Reuters

Ředitelé věznic v Británii dostanou mnohem větší autonomii při nakládání s rozpočtem. Reforma by mimo jiné měla zlepšit také přípravu vězňů na návrat do běžného života.

Více odsouzených bude moci během výkonu trestu docházet za prací mimo areál vězení. Zvýší se také procento těch, kteří nebudou muset před novým zaměstnavatelem po propuštění přiznávat záznam v trestním rejstříku.

Vláda taky počítá s žebříčkem věznic, do kterého by se započítávalo třeba procento vězňů, kteří se po propuštění znovu dají na dráhu zločinu.

Průměrný týden v anglických a velšských věznicích dosud přinášel 600 případů sebepoškozování, 1 sebevraždu, a 350 napadení.

Premiér Cameron představil reformu, která by měla zásadně změnit vězeňství v Británii | Foto: Reuters

Jiří Hošek, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme