Merkelová po čtyřech letech navštíví Česko. Nejspíš 25. srpna

Německá kancléřka Angela Merkelová by měla přijet 25. srpna do Česka. Uvedla to agentura ČTK. Kancléřka by se měla setkat jak s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), tak s prezidentem Milošem Zemanem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německo udělá všechno pro objasnění teroristických útoků z minulého týdne, uvedla kancléřka Angela Merkelová

Německo udělá všechno pro objasnění teroristických útoků z minulého týdne, uvedla kancléřka Angela Merkelová | Zdroj: Reuters

Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza Českému rozhlasu řekl, že tématem budou migrační krize a bezpečnost v Evropě. S návštěvou koncem srpna podle něj zatím počítají obě strany.

„Zatím to upřesňujeme, dojednáváme detaily, ale konec srpna je varianta, se kterou zatím počítá česká i německá strana,“ řekl Prouza s tím, že stát se může cokoli.

Nedávno totiž musel dvakrát po sobě kvůli teroristickým útokům rušit návštěvu Česka francouzský prezident Hollande.

V plánovaném programu zřejmě je i zhruba hodinové setkání Merkelové s českým prezidentem Milošem Zemanem.

Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka návštěvu domlouvá Úřad vlády. Prezident Miloš Zeman je ale podle něj na setkání s kancléřkou připravený.

„Z hlediska pana prezidenta v žádném případě nepřichází v úvahu posun postoje ve věci kvót migrantských nebo takzvaného dobrovolného přijímání uprchlíků,“ zmínil Ovčáček.

Angela Merkelová naposledy navštívila Českou republiku v roce 2012.

ČRo, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme