Migranti v Berlíně údajně znásilnili 13letou Rusku. Moskva chce informace

Rusko a Německo řeší diplomatickou roztržku. Týká se případu třináctileté ruské dívky Lízy, kterou podle příbuzných před dvěma týdny unesli, zbili a znásilnili migranti v Berlíně. Německá policie později uvedla, že dívka unesena ani znásilněna nebyla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov | Zdroj: Reuters

Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier v souvislosti s kauzou vyzval Rusko, aby nenafukovalo propagandistickou kampaň a počkalo na závěry vyšetřování.

Ruský šéf diplomacie Sergej Lavrov se proti nařčením z vměšování do vnitřních záležitostí Německa ohradil.

„Jelikož jde o ruskou občanku, máme nejen právo čekat na výsledky vyšetřování, ale podle všech konvencí musíme být informováni o všech incidentech, které se našim občanům stanou,“ řekl.

Podle Sergeje Lavrova není starost o lidská práva zasahováním do cizích věcí. Lavrov dodal, že německé úřady neinformovaly ruskou stranu včas, a ministerstvo proto čerpalo informace od příbuzných a advokátů údajné oběti.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme