Mnichovský Oktoberfest budou provázet přísná bezpečnostní opatření

Betonové zátarasy, videokamery a stovky policistů v terénu. Letošní jubilejní Oktoberfest budou provázet nejpřísnější bezpečnostní opatření v historii. Podle mnichovské policie neexistují důkazy o konkrétním hrozbě, přesto vzhledem k množství lidí, kteří každoročně na Oktoberfest zavítají, jde teoreticky o ideální cíl pro teroristy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průvod Mnichovem při Oktoberfestu

Průvod Mnichovem při Oktoberfestu | Foto: Jiří Hošek

Narozdíl od loňského roku, kdy existovala vážná hrozba ze strany teroristické sítě Al kajdá, letos mnichovská policie podobné indicie nemá. „Ale každý rok se potýkáme s telefonáty vyhrožující bombou", říká Richard Wenger z Policejního prezidia.

Přímo na místě bude podle něj nasazeno 300 policistů a dalších 200 v přilehlých ulicích. Do okolí tereziánské louky, kde se Oktoberfest koná, nesmí žádná osobní auta ani taxi, uzavřený je i vzdušný prostor.

Pivní slavnosti jsou každoročně vítaným cílem pro kapsáře z celé Evropy. Poměrně často dochází i k sexuálním útokům, pro tyto případy fungují speciální telefonní linky a v terénu jsou sociální pracovníci, kteří pomáhají postiženým ženám a dívkám.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme