Mobil v ruce při řízení? Za dva prohřešky vezmeme řidičák, plánuje britská vláda

Koho britští policisté přistihnou dvakrát za volantem s mobilním telefonem v ruce, přijde o řidičský průkaz. Jde o součást balíčku nových trestů pro řidiče, který chystá londýnská vláda. Podstatně vyšší mají být i finanční postihy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidič

Řidič | Foto: Fotobanka Pixabay

Podle autoklubu RAC přiznalo v loňském roce používání mobilního telefonu za jízdy 31 procent britských řidičů. U 22 smrtelných nehod bylo loni faktorem používání mobilu.

Ministerstvo dopravy se údajně chystá zdvojnásobit současnou sazbu, která viníkům přisuzuje 3 trestné body a pokutu 100 liber na místě.

Čerství držitelé řidičského oprávnění by o něj nově automaticky na 2 roky přišli už při prvním prohřešku s mobilním telefonem. Maximální výše pokuty za mobil za volantem se může vyšplhat až na 1000 liber.

Podle expertů ale odstrašení není pořád dost velké a hlavně prý na silnicích není dost dopravních policistů, kteří by na chování motoristů dohlíželi.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme