Moderátor NBC musí pryč z obrazovky, lhal o svých zkušenostech z Iráku

Americká televize NBC dočasně stahuje slavného moderátora. Brian Williams totiž lhal o válce v Iráku. Dlouhá léta tvrdil, že byl na palubě vrtulníku, který byl během americké invaze sestřelen granátem. Teď se ale ozvali váleční veteráni, kteří přítomnost novináře popřeli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moderátor NBC Brian Williams

Moderátor NBC Brian Williams | Zdroj: Reuters

Brian Willams se za svou lež omluvil v živém vysílání pořadu NBC Nightly News.

Moderátor řekl, že byl tehdy v Iráku, ale v jiném vrtulníku, který letěl za sestřeleným strojem.

Vedení televize se kvůli tomu rozhodlo, že moderátora na šest měsíců zbaví jeho pozice bez jakéhokoli nároku na výplatu. Celý případ bude NBC mezitím prověřovat.



Zda se Williams vrátí na televizní obrazovky, vedení NBC zatím neupřesnilo. Už teď se ale objevují spekulace, že lživými výroky končí kariéra jednoho z nejslavnějších moderátorů.

Třeba komentátor BBC tvrdí, že Williams tím navždy ztratil důvěryhodnost, a pochybuje o tom, že by ji kdy získal zpátky.

Na povrch teď navíc vyplouvají další sporné případy. Brian Williams třeba tvrdil, že když v roce 2005 natáčel reportáž o následcích hurikánu Katrina, chytil během práce úplavici. I toto tvrzení teď chce televize NBC prověřit.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme