Mrazy dovolily otevřít v Nizozemsku bruslařské trasy v přírodě

Na zamrzlé turistické trasy po kanálech mohou poprvé v této sezóně vyjet turisté na severu Nizozemska. Tamní bruslařská asociace otevírá dva okruhy s kapacitou několika tisíc turistů na bruslích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bruslení

Bruslení | Foto: Fotobanka stock.xchng

Organizované projížďky po zamrzlých kanálech se odehrají v lokalitě Jan Durkspolder ve Frísku, nedaleko Heerenveenu, letošního pořadatele mistrovství světa v rychlobruslení.

Národní bruslařská asociace připravila dvě trasy o délce sedm a půl a patnáct kilometrů. Na túru po ledu se mohou vydat až tři tisíce bruslařů.

Dalším výletům do přírody na bruslích ale asi nebude počasí příliš přát. Na počátku příštího týdne se má na severu Nizozemska mírně oteplit a má být nad nulou. Kdyby ale mrazy vydržely, mohl by se po dlouhé době opět na fríských kanálech jet slavný závod kolem jedenácti měst.

Jeho trasa je dlouhá 220 kilometrů. Naposledy se ale jel před třinácti lety. Od té doby tolik nemrzlo, aby led vydržel nápor tisíců závodníků.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme