Na letišti v Glasgow zadrželi dva americké piloty. Kvůli podezření z opilosti

Dva americké piloty zadrželi na letišti v Glasgow kvůli podezření, že před letem ze Skotska do Spojených států požili alkohol. Policie piloty ve věku 35 a 45 let zadržela v sobotu ráno, informovala o tom agentura AP. Na palubě letadla společnosti United Airlines mířícího do New Jersey bylo v tu dobu 141 cestujících.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva údajně opilé piloty policie zadržela před letem do New Jersey v sobotu ráno (ilustrační foto)

Dva údajně opilé piloty policie zadržela před letem do New Jersey v sobotu ráno (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Letecká společnost zatčení obou pilotů potvrdila. Dvojice je nyní mimo službu a podle skotské policie by už v pondělí měla stanout před soudem ve skotském Paisley.

Piloti budou zřejmě čelit obvinění z porušení britských bezpečnostních předpisů pro dopravu. Mluvčí letecké společnosti United Airlines k incidentu řekl, že bezpečí cestujících a posádky „je jejich prioritou“.

„Spolupracujeme s úřady a provedeme také vlastní vyšetřování,“ dodal mluvčí United Airlines.

Letadlo, které mělo namířeno na letiště v Newarku v New Jersey, mělo přes oceán přepravit 141 cestujících. Let se nakonec podařilo uskutečnit s novou posádkou o 10 hodin později, než byl plánován původní odlet.

Podobný případ se přitom na letišti v Glasgow stal v červenci. Dva kanadští piloti tam byli zadrženi také kvůli podezření z požití alkoholu před letem.

Na palubě letadla společnosti Air Transat bylo tehdy 345 cestujících a dalších 9 členů posádky.

Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme