Na rušnou dálnici v jižní Anglii se zřítila lávka pro chodce. Rozdrtila dvě auta

Na dálnici M20 v hrabství Kent v jižní Anglii se na projíždějící auta zřítila lávka pro chodce. Zatím nejsou zprávy o obětech, záchranáři ošetřili jednoho zraněného. Důležitá dálnice mezi Londýnem a Doverem zůstane uzavřená až do neděle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice (ilustrační foto)

Dálnice (ilustrační foto) | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Podle očité svědkyně, kterou vyzpovídali zpravodajové Sky News, rozdrtila lávka dvě vozidla včetně jednoho kamionu. Tomu podle televizních záběrů konstrukce zničila návěs.

„Domníváme se, že se kamion srazil s lávkou pro chodce, která se poté zřítila na vozovku,“ uvedla pro BBC kentská policejní mluvčí a dodala:

„Věříme, že nikdo není uvězněn v troskách. Avšak jeden člověk utrpěl zranění, která podle zpráv neohrožují život raněného.“

Záchranná služba na svém Twitteru uvedla, že do nemocnice transportovala motorkáře ve věku kolem 50 let.

Na dálnici se v obou směrech okamžitě vytvořily mnohakilometrové kolony. Poslední srpnový víkend je na britských silnicích tradičně velmi rušný.

Higways England, státem vlastněná společnost odpovědná za správu dálnic a hlavních silnic v Anglii, na Twitteru uvedla, že se situaci snaží co nejrychleji řešit. Zároveň požádala řidiče a cestující v blízkosti uzávěrky, aby se nevzdalovali od svých vozidel.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme