Na Slovensku havaroval autobus jedoucí z Prahy do Užgorodu, dvě ženy zemřely

Při dnešní ranní nehodě českého autobusu na východě Slovenska zemřely dvě ženy – Češka a Ukrajinka. Tři cestující jsou těžce zraněni, jejich stav je kritický a nyní jsou v péči lékařů v popradské nemocnici. Celkem bylo zraněno více než dvacet klientů české společnosti Nobless Line, která autobusovou linku na trase Praha–Užhorod provozuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při nehodě českého autobusu společnosti Nobless Line na Slovensku zemřely dvě ženy

Při nehodě českého autobusu společnosti Nobless Line na Slovensku zemřely dvě ženy | Foto: HaZZ - Hasičský a záchranný zbor | Zdroj: ČTK

Dvoupatrový autobus dostal na sjezdu ze slovenské dálnice D1 u Spišského Štvrtku smyk a narazil do betonového podstavce mýtné brány.

„Původní zprávy o třech obětích nehody se nepotvrdily. Mezi oběťmi jsou dvě ženy – jedna občanka České republiky a jedna Ukrajiny. Řidič autobusu je po operaci v popradské nemocnici v kritickém stavu,“ potvrdil Českému rozhlasu ředitel tiskového odboru slovenského ministerstva vnitra Ivan Netík.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nehodě autobusu na Slovensku informuje bratislavský zpravodaj Petr Vavrouška

Podle slovenského deníku Sme utrpěl český řidič zranění pánve, zlomeniny nohou a četné řezné rány. Lékaři jej operovali a uvedli do umělého spánku, teď leží na jednotce intenzivní péče.

Další tři cestující jsou vážně zranění, čtyři pak mají středně těžká zranění. Jde hlavně o poranění hlavy, hrudníku nebo končetin.

„Máme informace o tom, že jsou zraněni čtyři Češi a bohužel jedna česká občanka zesnula. Neumíme říct, kdy dojde k návratu zraněných občanů zpátky do České republiky, zatím jsou v nemocnici,“ uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Ministerstvo je podle ní v kontaktu se všemi rodinami zraněných a snaží se jim pomoci a poradit.

Silnici pokrývala vrstva sněhu

Linkou Praha–Užhorod cestují převážně lidé z východu Slovenska a Ukrajiny, kteří pracují v České republice.

„Pro cestující, kteří tam zůstali, jsme vyslali nový autobus. Jsme ve spojení s ambasádou v Bratislavě i s policejním ředitelstvím v Popradu. Ti mi říkají, že je to nesjízdné. Nikomu nedoporučují, aby vyjížděl. Povětrnostní situace je katastrofální,“ řekl Českému rozhlasu Petr Čáp ze společnosti Nobless Line, která linku provozuje.

Při nehodě českého autobusu společnosti Nobless Line na Slovensku zemřely dvě ženy | Foto: ČTK HaZZ - Hasičský a záchranný zbor

Příčina nehody zatím není známa. Podle svědků hustě sněžilo, na silnici byla větší vrstva sněhu. Slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák řekl, že řidič nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky.

Dopravu na Slovensku komplikovalo v uplynulých hodinách intenzivní sněžení. Hlavně pro kamiony zůstává řada horských průsmyků neprůjezdná.

Petr Vavrouška, ČRo, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme