Na východě Ukrajiny se navzdory příměří bojuje. Zemřelo 7 ukrajinských vojáků

Východ Ukrajiny hlásí další střety mezi proruskými povstalci a ukrajinskou armádou. Boje se soustřeďují hlavně do okolí doněckého letiště a strategicky položeného města Debalceve. Příměří, které platí od 5. září, přitom obě strany konfliktu zavazuje k zastavení palby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Proruští rebelové na kontrolním stanovišti poblíž Doněcku

Proruští rebelové na kontrolním stanovišti poblíž Doněcku | Zdroj: Reuters

„Teroristé se znovu pokusili dobít letiště v Doněcku. Za posledních 24 hodin tam naše jednotky odrazily dva silné útoky,“ uvedl mluvčí ukrajinské armády Andrij Lysenko

Dodal, že v bojích u doněckého letiště zahynulo sedm ukrajinských vojáků. Podle něj zasáhl obrněné vozidlo dělostřelecký šrapnel.

Potvrdila to i povstalecká tisková agentura Novorossija. Napsala, že útok rebelů byl zřejmě odvetou za stržení sochy Vladimíra Iljiče Lenina v Charkově.

Od vyhlášení příměří zahynulo podle Kyjeva v Doněcké oblasti přes 40 lidí. Ukrajinská armáda obviňuje z jeho porušování skupiny separatistických bojovníků, které prý nejsou podřízené žádnému velení.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme