Nad Doněckem se opět vznáší dým. K několika explozím došlo v chemičce

Nad Doněckem, baštou proruských vzbouřenců na východě Ukrajiny, se opět vznáší dým. Podle separatistů dělostřelecký granát nebo raketa po intenzivním ranním ostřelování města vládními vojsky zasáhly dílnu na výrobu trhavin v místní chemičce. Obyvatelé města naopak tvrdí, že explodoval podnikový sklad výbušnin, aniž by šlo o ostřelování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stoupající dým nad Doněckem

Stoupající dým nad Doněckem | Zdroj: Reuters

Svědci slyšeli dvě či tři silné exploze, pak následovaly další. V podniku nejspíše vybuchuje stará munice určená ke zneškodnění.

Škody na podniku jsou sice veliké, ale továrna je opuštěna a vzdálená od obytných čtvrtí. Leckde ale výbuchy rozbily okna.

K explozím v Doněcku došlo jen pár hodin poté, co se zástupci Kyjeva a povstalců dohodli v Minsku na upevnění příměří, vyhlášeného před dvěma týdny a mezitím často porušovaného. Do města dnes přijelo asi 200 ruských kamionů, údajně s humanitární pomocí.

Ukrajinská armáda dnes ohlásila, že během uplynulých 24 hodin v oblasti bojových operací zahynul jeden voják a dalších sedm utrpělo zranění.

Na ostřelování armáda odpověděla odvetnou palbou a zabila na dvě desítky vzbouřenců a zničila jeden raketomet a čtyři minomety.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme