Nejsem terorista, tvrdí útočník od Lyonu. Motivem k vraždě prý byly pracovní spory

Útočník z Lyonu se přiznal k vraždě svého zaměstnavatele. Popírá však, že by byl teroristou. Kanadská policie teď prošetřuje informace francouzských kolegů, podle kterých poslal pětatřicetiletý Jassim Salhi fotografii s uříznutou hlavou šéfa na kanadské telefonní číslo. Podle jiných informací měla fotka putovat na telefonní číslo do Sýrie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zadržený Yassin Salhi by měl být dnes převezen do zvláštní vyšetřovací vazby v okolí Paříže, kde jsou drženi lidé podezřelí z terorismu

Zadržený Yassin Salhi by měl být dnes převezen do zvláštní vyšetřovací vazby v okolí Paříže, kde jsou drženi lidé podezřelí z terorismu | Zdroj: Reuters

Zadržený Jassim Salhi by měl být dnes převezen do zvláštní vyšetřovací vazby v okolí Paříže, kde jsou drženi lidé podezřelí z terorismu. Při policejních výslechu však útočník popřel, že by byl teroristou.

K pátečnímu útoku se přiznal. Motivem k vraždě šéfa prý byly pracovní rozpory, které měl v minulosti se svým nadřízeným.

Útočník chtěl vyhodit do vzduchu zásobníky s plynem | Foto: Reuters

Pitva zatím neurčila přesnou příčinu smrti zabitého muže. Není jisté, zda Salhi oddělil hlavu od těla oběti až poté, co byl jeho šéf mrtvý.

Policie už propustila z vyšetřovací vazby jeho manželku a její sestru. Případ i nadále vyšetřuje jako teroristický útok. Francouzský premiér Manul Valls označil teroristickou hrozbu za válku civilizací. Dodal, že žijeme v době, kdy tato hrozba bude zřejmě všudy přítomná.

Atentát v průmyslovém závodě u Lyonu | Foto: ČTK

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme