Němci hlasitě projevovali nechuť k jaderné energii

Tisíce Němců protestovaly proti transportu s vyhořelým radioaktivním odpadem. Vlak s nebezpečným nákladem přejel po poledni francouzsko-německou hranici a míří do Gorlebenu, úložiště jaderného odpadu na severu Německa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisíce lidí se sešlo na protest proti radioaktivnímu transportu.

Tisíce lidí se sešlo na protest proti radioaktivnímu transportu. | Zdroj: ČTK

„Stop jaderné energii, hop, hop, hop- Castor stopp,“ vykřikovaly tisíce lidí v městečku Danneberg, kde má být radioaktivní náklad přeložen z vlaku na nákladní auta.

Protiatomový protest za účasti celé řady politiků i známých osobností připomínal spíše happening. Podle organizátorů se sešlo až padesát tisíc lidí, kteří chtějí dát vládě najevo, že si nepřejí energii z jádra.

Silnici do Gorlebenu obsadily i traktory. Do cesty vlaku se postavili nebo spíše usadili na pražce stovky aktivistů. Ještě během noci musel transport změnit trasu. V nejvyšší pohotovosti je policie, nasazení tisíců příslušníků bezpečnostních složek si údajně vyžádá 50 milionů eur

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme