Německá policie zatkla údajně vysoce postaveného bojovníka Islámského státu

Německé úřady zatkly údajně vysoce postaveného bojovníka Islámského státu. Podezřelý byl zadržen ve městě Mutterstadt v západním Německu, napsal v úterý německý list Bild.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie (ilustrační foto)

Německá policie (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Zatčení islamistického bojovníka potvrdila mluvčí ministerstva vnitra Porýní a Falcu. Zadržený je obviněn ze spolupráce s teroristickou organizací Islámský stát.

Bojovník byl zatčen německým speciálním komandem SEK při kontrole. Německé úřady měly o pohybu militantního islamisty už dříve podrobné informace.

Ty pocházely od nejmenovaného zdroje ze sousedního spolkového státu Porýní-Westfálska. Důvod bojovníkova pobytu v Německu ani jeho totožnost zatím není známa.

Podle agentury DPA se získaná informace týkala dřívější teroristické hrozby vůči druhé německé fotbalové lize. Ta začínala právě minulý víkend.

„Existují informace, že bylo něco plánováno na začátku Bundesligy,"uvedl mluvčí ministerstva vnitra spolkové země Porýní-Falc. Mluvčí dále neprozradil žádné informace o přípravě možného útoku.

ČRo, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme