Německo nemá informace o teroristické hrozbě pro vánoční trhy

Policie a tajné služby nemají informace o žádném konkrétním cíli teroristů v Německu. Uvedl to dnes zemský ministr vnitra Porýní-Falce Roger Lewentz v souvislosti s nadcházející dobou vánočních trhů. Podle spolkového ministra Thomase de Maizièra je přesto bezpečnostní situace v zemi vážná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V ulicích Hannoveru i dalších německých měst jsou vidět těžce ozbrojení policisté

V ulicích Hannoveru i dalších německých měst jsou vidět těžce ozbrojení policisté | Zdroj: Reuters

Včera úřady narychlo zrušily přátelský fotbalový zápas mezi Německem a Nizozemskem v Hannoveru.

Důvod pro vyklizení stadionu zatím nikdo z německých představitelů neupřesnil. Podle Lewentze existovaly informace o konkrétní teroristické hrozbě, šlo prý ale o izolovaný případ.

„Pro nadcházející fotbalové zápasy, vánoční trhy a karnevalové průvody zatím žádné náznaky teroristické hrozby nejsou,“ řekl zemský ministr, který se v Mohuči účastní jednání Spolkového kriminálního úřadu o terorismu.

Rozhodnutí zrušit fotbalový zápas a evakuovat diváky hájil také spolkový ministr vnitra Thomas de Maizière. Řekl rovněž, že páteční útoky v Paříži nejspíš nebyly poslední a nebezpečí trvá i pro Německo.

Islámský stát by prý mohl zaútočit i v Německu, pokud k tomu bude mít příležitost

Číst článek

Na klíčových místech německých měst je teď vidět velké množství ozbrojených policistů a policie nepřestává podnikat razie proti sympatizantům radikálního islámu. Kromě Hannoveru se zásahy odehrály také v Cáchách, Roztoku nebo v Mnichově.

Německá vláda se nicméně snaží uklidnit veřejnost, nevyvolávat paniku a neodrazovat lidi od účasti na veřejných shromážděních v době, kdy na tradiční vánoční trhy vyráží do ulic velké množství Němců i zahraničních návštěvníků.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme