Německo zažívá chaos, nehody a výpadky v dopravě

Německo zažívá další sněhovou kalamitu. Přes metr sněhu má už Durynsko, sněžit nepřestává v Porýní-Vestfálsku. Tlaková níže Petra ale řádí nad celou zemí. Výsledkem jsou nové problémy v letecké, železniční i silniční dopravě. Místy vypadává proud a některé školy zůstávají zavřené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová nadílka v centru Prahy

Sněhová nadílka v centru Prahy | Foto: Tomáš Adamec

V Essenu, nejlidnatější oblasti Německa, se skutečně naplnila hrozba meteorologů a opět sněží. Silnice a chodníky jsou však neuklizené už několik dní, protože došla posypová sůl.

V Severním Porýní-Vestfálsku, oblasti s nejhustší dálniční sítí, strávili řidiči v mnohakilometrových kolonách dlouhé hodiny. Sníh se tu nedaří odklízet. Už během týdne došly zásoby soli.

V tuto chvíli ovšem v Německu docházejí i zásoby paliva. Jedná se zejména o pohoří Hartz a Durynský les. Kvůli zasněženým silnicím se zásobovací vozy nedostaly do horských oblastí.

Mnohé vlaky hlásí výpadky proudu. Největší drama zažili lidé ve vlaku mezi Hamburkem a Lübeckem, když došlo k výpadku elektrického proudu. Cestující uvízli na dvě hodiny v závějích bez proudu a topení a ve tmě do té doby, než k nim dorazila pomoc.

Klára Stejskalová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme