Němečtí protiatomoví odpůrci se chystají na noční souboj s policií

Do okolí Gorlebenu proudí další a další odpůrci. Noc chtějí strávit na silnici a zdržet tak transport o další hodiny. Do cesty nákladu se kromě traktorů dnes postavilo i 1200 ovcí a 500 koz. Dolnosaští policisté, kteří nemohli být kvůli blokádám vystřídání, jsou údajně na pokraji svých sil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí protiatomoví demonstanti se chystají na noc.jpg

Němečtí protiatomoví demonstanti se chystají na noc.jpg | Zdroj: ČTK

Tisíce lidí protestují proti transportu s vyhořelým jaderným palivem, které má být uloženo v meziskladu v Gorlebenu. Nebezpečný náklad čeká poslední dvacetikilometrový úsek, kontejnery Castor ho musí absolvovat na nákladních vozech.

Generální sekretář vládní CSU napadl Zelené, jejíž představitelé protiatomové protesty osobně podpořili. Strana je podle něj pouze politickou odnoží žhářů, výtržníků a vrhačů kamení.

Německá média naopak soudí, že protesty v Gorlebenu ukázaly, že Angela Merkelová rozhodnutím prodloužit provoz jaderných reaktorů o 12 let jen málo získala, ovšem politicky hodně ztratila.

Klára Stejskalová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme