Nepříznivé zimní počasí trápí také západní Evropu

Zimní počasí trápí řadu západoevropských zemí. Husté sněžení, prudký vítr nebo náledí komplikuje nejen dopravu třeba v Belgii, Nizozemsku, Francii nebo Velké Británii. V tamním regionu East Midlands bylo asi 2 tisíce domácností bez elektřiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náledí komplikuje dopravu v několik evropských zemích

Náledí komplikuje dopravu v několik evropských zemích | Zdroj: Reuters

Podle meteorologů má nepříznivé počasí trvat až do středy. Silniční dopravu navíc může narušovat tání sněhu, který pak znovu zmrzne.

Před náledím varují třeba britské a belgické úřady. Ve francouzských Alpách zase na 15 tisíc aut zůstalo stát kvůli přívalům sněhu. Ten komplikuje i leteckou dopravu.

V pátek kvůli zasněženým drahám nefungovala britská letiště v Liverpoolu a Leedsu. Včera hlásila zpoždění letiště v Curychu nebo Amsterodamu. To několik letů dokonce zrušilo.

Sněžení nebo mráz místy doprovází silný vítr. Ve francouzském přístavu Calais při rychlosti až 160 kilometrů v hodině povalil část železného plotu, který má chránit lodě mířící do Británie před běženci.

Olga Kořánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme