Novorozená britská princezna dostala jméno Charlotte Elizabeth Diana

Dcera britského prince Williama a jeho manželky vévodkyně Kate se jmenuje Charlotte Elizabeth Diana. Oznámil to dnes královský palác. Oficiálně má být novorozená dívka titulována jako Její královská výsost, princezna Charlotte z Cambridge.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novorozená princezna už je doma. Jméno holčičky oznámí královská rodina v nejbližších dnech

Novorozená princezna už je doma. Jméno holčičky oznámí královská rodina v nejbližších dnech | Zdroj: Reuters

Dívenka, která se narodila v sobotu dopoledne v Londýně, tak nese i jméno po Williamově matce Dianě, princezně z Walesu, která zahynula při autonehodě v Paříži v roce 1997. O tom, zda holčička toto jméno dostane, se dlouze spekulovalo.

Malá princezna má zároveň i jméno po své prababičce z otcovy strany, královně Alžbětě II., i babičce z matčiny strany, Carol Elizabeth Middletonové.

Princezna Charlotte je čtvrtou v pořadí následnictví na britský trůn po svém dědečkovi princi Charlesovi, otci Williamovi a svém o 21 měsíců starším bratrovi, princi Georgeovi.

Následníci na britský trůn | Foto: Český rozhlas

Narození princezny dnes ještě před oznámením jejího jména v Londýně vítalo 103 slavnostních salv, z toho 41 z Hyde Parku a 62 z královského paláce Tower. Stará tradice slavnostních salv se dodržuje také například při oslavách narozenin královny Alžběty II. a jejího chotě prince Philipa, při státních návštěvách a při jubilejních nastoupení na trůn.

V parku vedle Buckinghamského paláce dnes rovněž zahrála vojenská kapela hit Stevieho Wondera Isn't She Lovely (Není rozkošná?).

Wiliam a Kate mají podle britských médií ještě dnes i s oběma dětmi odjet z Kensingtonského paláce v Londýně na venkovské sídlo Anmer Hall v hrabství Norfolk na východě Anglie. Dům je součástí usedlosti Sandringham, kde často pobývá i královna Alžběta II.

U prvorozeného Williamova syna George v červenci 2013 svět čekal na jeho jméno rovněž dva dny. U Williama před 32 lety to byl celý týden a u Williamova otce a korunního prince Charlese dokonce měsíc.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme