Obama a Hollande uctili před klubem Bataclan oběti pařížských útoků

Americký prezident Barack Obama dnes u pařížského klubu Bataclan uctil památku obětí nedávných útoků. Islamističtí teroristé tam během koncertu 13. listopadu zavraždili 90 lidí a stovku dalších vážně zranili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starostka Paříže Anne Hidalgová, francouzský prezident François Hollande a americký prezident Barack Obama uctili před klubem Bataclan oběti pařížských útoků

Starostka Paříže Anne Hidalgová, francouzský prezident François Hollande a americký prezident Barack Obama uctili před klubem Bataclan oběti pařížských útoků | Zdroj: Reuters

Americký prezident Barack Obama navštívil pietní místo po půlnoci. Do Paříže přiletěl na konferenci OSN o klimatických změnách.

K Obamovi se na místě připojil také francouzský prezident François Hollande a starostka Paříže Anne Hidalgová. K improvizovanému památníku před hudebním klubem položili květiny a v tichosti postáli.

Návštěva amerického prezidenta u dějiště nejkrvavějšího z útoků byla oznámena na poslední chvíli, informovala agentura AFP.

Provázely ji přísné bezpečnostní podmínky. Policie v oblasti uzavřela ulice a nad místy létaly vrtulníky, napsal zpravodajský server BBC.

Útoky islamistických teroristů v Paříži si vyžádaly celkem 130 obětí a stovky zraněných. Nejvíce mrtvých zůstalo v koncertním sále Bataclan, kde 13. listopadu hrála pro 1500 diváků ve vyprodaném sále americká kapela Eagles Of Death Metal. Po atentátech, ke kterým se přihlásilo hnutí Islámský stát, Francie vyhlásila výjimečný stav.

Francouzský prezident François Hollande a americký prezident Barack Obama uctili před klubem Bataclan oběti pařížských útoků | Foto: Reuters

Francouzský prezident François Hollande a americký prezident Barack Obama uctili před klubem Bataclan oběti pařížských útoků | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme