Oblíbený slovenský hotel Junior vyhořel. Jeden z hostů nepřežil

Při rozsáhlém požáru hotelu Junior v lyžařském středisku Jasná ve slovenských Nízkých Tatrách zemřel jeden člověk, dalších sedm lidí se zranilo. Neštěstí podle diplomacie nezasáhlo české občany. Objekt, který stojí přímo u sjezdovky, plameny zcela zničily. Hasiči stále likvidují skrytá ohniska požáru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V hotelu Junior na Slovensku hořelo

V hotelu Junior na Slovensku hořelo | Zdroj: ČTK

Hořet začalo zhruba o půl čtvrté ráno. Podle informací slovenské policie na místě zahynul 54letý muž ze Žiliny, který se pravděpodobně udusil.

Další klienti hotelu Junior se nadýchali kouře a záchranáři je museli převézt do nemocnice. Stav pacientů – včetně jednoho malého dítěte – by neměl být vážný.

Uvnitř se nacházelo asi 130 hostů a zhruba dvacítka zaměstnanců. Evakuace proběhla velmi rychle, většina lidí ale vyběhla ven jen v pyžamu a bez osobních věcí. Policie jim teď na místě provizorně vydává náhradní doklady, Červený kříž zase přivezl oblečení. Evakuovaní byli ubytováni v sousedním hotelu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Populární hotel Junior v Nízkých Tatrách vyhořel. Podrobnosti má zpravodaj ČRo Petr Vavrouška

Příčiny požáru zatím nejsou známy, na místě je stále asi šest desítek hasičů. Podle slovenské televize Joj začalo hořet v hotelové kuchyni.

V největším slovenském skiareálu v Jasné pod horou Chopok patřil hotel Junior k rozsáhlejším ubytovacím zařízením, nabízel přibližně 100 pokojů.

Hasiči rozebírají konstrukci hotelu, na místo už dorazili i statik. Hotel byl celý obložený dřevem, následky požáru jsou proto devastující. Majitel nicméně neztrácí naději a tvrdí, že prý Junior obnoví.

Petr Vavrouška, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme